Muistio Pirkanmaan AA-alueen kokouksesta 06.04.2024

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Kokous avattiin tyyneysrukouksella. Suvannon Ari valittiin puheenjohtajaksi ja Tammerkosken Jussi sihteeriksi.

2. Työjärjestys hyväksyttiin muutoksitta.

3. Ryhmien luettelointi

Kokouksessa oli mukana AA-laisia seuraavista ryhmistä: Tammerkoski Antsa, Suvanto Jussi, Suvanto Ari, Rantaperkiö Penso, Alasin Joonas, Pispala Ilkka, Kyröskoski Risto, Puisto Juha, Tammerkoski Jussi.

4. Edellisen kokouksen pöytäkirja

Pöytäkirja hyväksyttiin sellaisenaan.

5. Saap: n edustajan puheenvuoro.

Saap edustaja Juha kertoi seuraavaa:

 • Saap-kokouksessa kerrottiin miksi ei voi enää tilata laskulla kirjallisuutta ja materiaaleja. Paperilaskutuksessa on ollut maksuongelmia. Laskuja ei ole maksettu. Tilaukset on siirretty verkkokauppaan
 • Helsingin alueella vilkasta toimintaan.
 • Yle AA dokumentti on herättänyt kiinnostusta.
 • Kantahämeessä ei ole uutta palvelijaa Saap: in.
 • Joutsenossa on kevätpäivät 2025.
 • Sodankylässä on ryhmä käynnistynyt uudestaan.
 • Pohjanmaalla on perustettu riippuvuusklinikalla AA-ryhmä
 • Savo-Karjalassa vilkasta tiedotustoimintaa.
 • Vantaalla alue ei toimi hyvin. On mietitty alueen liittämistä esim. Helsingin alueeseen
 • Varsinais-Suomessa tiedotustoimikunta on aluillaan.
 • Saap kirjallisuustoimikunnassa on 4. askel opas työn alla.
 • Maailmanpalveluvaltuutetun mukaan AA-määritelmää ei ole kaikissa maissa muutettu.
 • Oulussa suunnitellaan kesäpäiviä 2025.
 • Kustannuksen tuloista 60 % tulee myynnistä.
 • Suomen AA on pohjoismaiden suurin. Mika jää eläkkeelle noin vuoden päästä. Kustannuksessa ja Saap: ssa on jo mietitty uutta toimistonhoitajaa.

Kokouksessa keskusteltiin pitkään mm. toimistonhoitajan valinnasta, Helsingin alueesta ja verkkokaupan kirjatilauksista.

6. Rahastonhoitajan tilannekatsaus

– Tilin saldo on 1358,53 euroa.

– Tulot: ryhmätuet 592,50 euroa.

– Menot: postituskulut 120 euroa, Saap-edustajan matkakulut 100 euroa, puhelinmaksut 40,09 euroa, eli yhteensä 260,09 euroa.

7. Tiedotustoimikunnan tilannekatsaus.

Juha esitteli tiedotustoimikunnan asiat:

 • Sorin katkolla on käyty säännöllisesti. Yhteistyö Sorin kanssa toimiin hyvin. Joidenkin katkolla olleiden asiakkaiden mieli on muuttunut tiedotuksen jälkeen. He eivät ole tulleetkaan AA-ryhmään, vaikka ovat aluksi olleet tulossa.
 • Puistoryhmä käy kerran kuussa Vipusella.
 • 27.4. klo 12.00 Tammerkosken ryhmän tiloissa on seuraava tiedotustoimikunnan kokous.
 • Juha kertoi Pirhan nettitiedotuspalaverista, jossa tiedotustoimikunta oli mukana.

Pirkanmaan alueen tiedoitustoiminnan jatkosta ja sen eri muodoista keskusteltiin vilkkaasti puolesta ja vastaan. Kokous päätti ottaa tiedotustoimikunnan jatkokäsittelyn seuraavan aluekokouksen esityslistalle.

8. Auttavan puhelimen tilannekatsaus

Puhelinta ovat hoitaneet Sara, Joonas, Erkki ja Juha.

Puhelimeen on tullut joitakin häirikkösoittoja lääkäriksi esittäytyneeltä henkilöltä. Juha kertoi vievänsä yhden soittajan AA-ryhmään.

9. Yhtenäisyys, kolme perintöä.

Rantaperkiön Penso toi esille, että kaikkia asiat tulee käsitellä aluekokouksessa ja tieto saattaa ryhmille siten, että ryhmät voivat käsitellä ne asiapalavereissaan ja tuoda kantansa aluekokoukseen. Rantaperkiön ryhmän asiapalaverin kantaa ei oltu huomioitu koskien viime syksyistä Kalevan kirkossa pidettyä Toivon Rastit -tapahtumaa ja siellä ollutta AA-esittelyä.

10. Ryhmien kuulumiset

Penso Rantaperkiö: ryhmä askel ja perinne. 1. kuussa asiapalaveri. Ei uusia tulokkaita; Joonas Alasin: yksi uusi tulokas. 10–14 kävijää; Antsa Tammerkoski: perusporukka, joka ottaa vastuun ryhmästä. Uusia tulokkaita on ollut hyvin. Nuoria naisia. Välillä tulee paljon väkeä. Nyt on taas aktiivisempaa; Ilkka Pispala: ryhmä toimii nyt askel ja perinne. Korona-ajan jälkeen jäsenistö vaihtunut jonkin verran. Väkeä 16–20 kerrallaan. Ilmapiiri on turvallinen; Risto: Kyröskoski: ryhmä käsittelee sinistä kirjaa. Sopivasti kävijöitä; Jussi Suvanto: ryhmässä mennään askel ja perinne.

11. Muut asiat

 1. Ari on järjestänyt bussikuljetuksen Imatran kevätpäiville ja selvittää sitä. Pasi olisi halukas tulemaan bussin kanssa. Hinta 750 euroa. Klo 6.00 Vanhan kirkon edestä. 20.4. lauantaina. Paluu illalla.
 2. Ari kertoi 1996 tapauksesta Suomen AA palvelun palvelurakenteen kaappauksesta. Nyt olemme sellaisen asian kanssa tekemisissä Uuden AA määritelmän muuttamisen suhteen. Kun Pirkanmaa lähettää sinne kirjeen ja siihen ei tule vastausta. Määritelmäkysymys on vuosikokousasia.
 3. Penso AA palvelu on vastuussa ryhmille. Kuinka paljon on tahallisuutta ja kuinka paljon on ymmärtämättömyyttä?
 4. Tammerkoski ryhmän Antsa kertoi, että aikoinaan amerikkalainen George kertoi, että jokaisella maalla on oikeus tehdä omanlaisensa rakenne. Suomessa oli tehty oma valmis palvelurakenne ja pieni ryhmä alkoi muuttamaan sitä, omin päin toisenlaiseksi Yhdysvaltain rakenteen suuntaan. Tästä syntyi Suomessa vakava ongelmatilanne. Nyt Suomen AA: n määritelmäkysymyksen muuttamisessa on toimittu omavaltaisesti ilman perusteellista käsittelyä. Pitää käsitellä miksi tehdään jokin asia ja mikä on syy. Miksi AA palvelu ei ottanut kantaa Pirkanmaan ja Tammerkoski ryhmän huomioihin asiasta?
 5. Suvannon Jussi toi esille, että aluepalvelijat eivät halua luopua tehtävistä. Jussi Tammerkoski sanoi, että hän mielellään jo luopuisi kaikista tehtävistä. Hän on ollut jo 12 vuotta 3 kierrosta kaikissa tehtävissä, nyt tilinhoitajana, ja luopuu myös siitä tehtävästä heti kun seuraaja löytyy.

12. Seuraavan kokouksen paikka ja ajankohta: Rantaperkiön ryhmä la 14.09.2024 klo 11.00.

13. Kokouksen päättäminen klo 13.30.

Ryhmätukia (7. perinne) varten alueen tilinumero on FI49 5730 0821 4412 49.