Pirkanmaan AA-alueen tiedotustoimikunnan katsaus 03.09.2022

Pirkanmaan AA-alueen tiedotustoimikunta                    03.09.2022                                                        

Toimikunta päätettiin perustaa aluekokouksessa 04.09.2021 ja se on kokoontunut vuonna 2022 tähän mennessä 4 kertaa: helmi-, maalis-, huhti- ja elokuussa. Osallistujia on ollut vaihtelevasti 2-6, keskimäärin 3/kokous. Toimikunnan puheenjohtajana on toiminut Juha Sahalahden AA-ryhmästä ja sihteerinä Antti Tammerkosken AA-ryhmästä.

Kokouksissa on jaettu tiedottamiskokemuksia ja laadittu vuoroluetteloita AA-infokäynneille. Lisäksi on pohdittu mahdollisuuksia saada lisää osallistujia Pirkanmaan AA-infojen pitämiseen eri hoitolaitoksissa.

Tampereella alueen AA-infoja pidetään tällä hetkellä Sorin katkolla, TASTU:ssa (Tampereen asumispäivystys ja tukiasumisen yksikkö) ja AlfaKuntoutuksessa. Sorin AA-infoja on kerran viikossa keskiviikkoiltaisin ja niitä pitävät Pispalan AA-ryhmä, Monttu-ryhmä ja Alueryhmä. Muissa laitoksissa käyntejä on noin 2-4 kk:n välein asukasvaihtuvuuden mukaan erikseen henkilökunnan kanssa sovittuina aikoina. Tänä vuonna on käyty kahdesti kummassakin laitoksessa.

Tiedotustoimikunta on luonut yhteydenpitoa ja sisästä tiedotustaan varten Whatsup-ryhmän ”Tiedotus”, jossa on tällä hetkellä 14 aa-laista. AA-infojen vuoroluettelot yhteystietoineen löytyvät Pirkanmaan AA-alueen nettisivuilta: aapirkanmaa.fi .

Tiedotustoimikunta on päässyt hyvään alkuun ja voisi jatkossakin olla Pirkanmaan alueen AA-tiedotustoimintaa valmisteleva ja koordinoiva elin, joka voisi kokoontua joustavasti tarpeen mukaan aluekokousten välisinäkin aikoina, mutta olisi toiminnastaan aina vastuussa aluekokoukselle.