Pirkanmaan AA-alueen kokouspöytäkirja 03.09.2022

Pöytäkirja:

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Tero Nokian AA-ryhmästä avasi kokouksen. Tero valittiin puheenjojtajaksi ja hän kutsui Jussin Tammerkosken AA-ryhmästä sihteeriksi.

2. Työjärjestyksen hyväksyminen

Hyväksyttiin muutoksella, että Auttavan puhelimen katsaus siirretään kohdaksi 5.

3. Ryhmien luettelointi

Osallistujat: Ate, Toijala (SAAK); Jussi, Tammerkosken AA-ryhmä; Sara, Alasin AA-ryhmä; Antti, Tammerkosken AA-ryhmä, Toni, 21 Corner Cafe Finypaa Tampere; Ari, AA-ryhmä Saha; Tero, Nokian AA-ryhmä; Ilkka, Pispalan AA-ryhmä; Risto, Kyröskosken AA-ryhmä; Penso, Rantaperkiön AA-ryhmä; Eija, Oma 1-ryhmä; Veli-Pekka, 21 Corner Cafe Finypaa Tampere; Pena, Kylä-ryhmä ja Janne Parkanosta. Paikalla oli 14 aa-laista ja edustettuina oli 10 AA-ryhmää alueen 39 ryhmästä.

4. Edellisen kokouksen pöytäkirja

Hyväksyttiin sellaisenaan.

5. Auttavan puhelimen tilannekatsaus

Sara Alasin AA-ryhmästä kertoi Auttavan puhelimen nykytilanteesta Pirkanmaalla. Puhelinpalvelulle on tarvetta, puhelinkeskustelulla voidaan madaltaa soittajan kynnystä lähteä AA-ryhmään. Palveluun osallistujia kaivataan alueelta lisää, jotta vuorottelu esim. 1 kk kerrallaan voisi jatkua. Uuden puhelimen hankinta on tulossa ajankohtaiseksi.

6. SAAK:n edustajan puheenvuoro

Ate Toijalan ryhmästä on uusi jäsen kustannuksen hallituksessa. Toukokuussa ollut yksi kokous. Toiminta pyörii rahatilanteen mukaan, korona söi varoja. Ison kirjan seuraava versio on valmis painettavaksi, mutta talouden kannalta paras hetki julkaisulle on mietinnässä kustannuksen seuraavassa kokouksessa: kannattaisiko vanhat kirjat käyttää ensin pois ja sitten vasta julkaista uusi painos. Ryhmien tuki on pysynyt hyvällä tasolla, rahat riittävät noin 4-5 kk jos tulot ehtyisivät. Ryhmätukia on budjetoitu 180 000€, tullut jo 183 700€ tähän mennessä. Ratkaisu-lehden ulkoasumuutos ja julkaisu joka toinen kk on tuonut säästöä. Palautettakin on ollut: mm., että nyt lehden teksti on aika pientä kokoa. Lopuksi SAAK-edustaja vastaili tehtyihin kysymyksiin ja puheenjohtaja kiitti häntä vierailusta Pirkanmaan alueella.

7. SAAP:n Pirkanmaan edustajan puheenvuoro

Juha Saha-ryhmästä kertoi SAAP-kokouksista, hän on nyt virallisesti 1. kauden edustaja. Bergvikissä oli kauden 1. kokous toukokuussa, seuraava kokous on 9. syyskuuta Tikkurilassa. Tuore tieto suuntaan ja toiseen SAAP:in ja Alueen kokouksista on hyvä pyrkimys. Juha kuuluu SAAP: n tiedotustoimikuntaan. Keskustelua käytiin paljon hyvässä palvelun hengessä, aiheina mm: Porin erityiskysymys, kokemuksia Ruotsin AA:sta ja AA:n ystävät. Keskustelussa tuotiin esiin monenlaisia näkökulmia SAAP:uun: varaedustajan mukanaolo kokouksissa nähtiin positiivisena asiana, AA:n ystävät Suomessa puhutti osallistujia, samoin AA-laisten aktiivisuus asiapalavereihin ja aluekokouksiin ym. edustuksiin. Palveluhalukkuus, sitoutuminen ja rakkauden henki AA:n kaikilla tasoilla, palvelurakenteen tuntemisen taso sekä yhteistoiminta terveydenhuollon ammattilaisten kanssa nousivat myös esille osanottajien puheenvuoroissa.

8. Rahastonhoitajan tilannekatsaus

Toni 21 Corner Cafe-ryhmästä kertoi alueen taloustilanteen 03.09.2022: käteiskassassa on 109,35€, kokonaissaldo alueen tilillä on 770,80€. Ryhmätukia tullut 100,00€. Menoja on ollut postitus- ja toimistokuluihin 145€, pankin palvelumaksuihin 29,14€, puhelinkuluihin 28,07€ ja lehtikuluihin 60,00€ eli yhteensä 262,21€.

9. Tiedotustoimikunnan tilannekatsaus ja kokemusten jako

Antti Tammerkosken AA-ryhmästä kertoi tiedotustoimikunnan toiminnasta vuonna 2022, raportti on pöytäkirjan liitteenä. Käytiin keskustelua tiedottamiseen liittyvistä kokemuksista.

10. Ryhmien kuulumiset

Ryhmien edustajat kertoivat ryhmänsä kuulumisista ja toiminnasta. Pääosin ryhmien tilanne on hyvä, ovet ovat auki ja kävijöitä riittää. Rantaperkiön AA-ryhmä hakee uutta tilaa vuoden lopulla. Kylä-ryhmä aikoo lisätä yhden kokouspäivän/vko vuokraustilanteen salliessa. Pirkanmaan alueelle muuttanut Janne suunnittelee ryhmän avaamista Parkanoon.

11. Muut asiat

Veli-Pekka 21 Corner Cafesta kertoi YPAA:sta ja sen toiminnasta aluekokoukselle. YPAA-sanomansaatto keskittyy nuoriin alkoholisteihin Suomessa ja muualla maailmassa, mm. Euroopan eri maissa pidetään paljon konventteja, joissa nuoret käyvät ahkerasti. YPAA-ryhmät ovat AA-ryhmiä muiden AA-ryhmien joukossa.

12. Seuraavan kokouksen paikka ja ajankohta

Paikka: 21 Corner Cafe, Tammelankatu 22, Tampere, sisäpiha, B-rappu, soita kelloa (Ryhmätila 1, katutaso, vasemmalle pääovelta). Aika: la 03.12. klo 11.00.

13. Kokouksen päättäminen

Tero kiitti paikallolijoita aktiivisesta ja hyvähenkisestä osallistumisesta ja päätti aluekokouksen Tyyneysrukouksella klo 13.30.