Tiedote Pirkanmaan alueen kokouksesta 25.01.2020

 Tämän vuoden ensimmäin Pirkanmaan AA-alueen kokous pidettiin lauantaina 25.01.2020 Pispalan AA-ryhmässä klo 12-15.

Kokouksessa oli edustajat 12 AA-ryhmästä: Juha, Puisto-ryhmä; Kari, Amurin AA-ryhmä;  Toni, Vapaus-ryhmä; Tero, Nokian AA-ryhmä; Ari, Suvanto-ryhmä; P-o, Rantaperkiön AA-ryhmä; Vellu, Uosson AA-ryhmä; Kari, Lempäälän AA-ryhmä; Ilkka, Pispalan AA-ryhmä; Henri, Monttu-ryhmä; Veli-Pekka, 21 Corner Café Finypaa Tampere ja Antti Tammerkosken AA-ryhmä. Lisäksi mukana oli 3 AA-laista: Jussi, Tammerkosken AA-ryhmä; Repa, Pispalan AA-ryhmä ja Jussi, Suvanto-ryhmä.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tero Nokian AA-ryhmästä ja sihteeriksi Jussi Tammerkosken AA-ryhmästä.

SAAP:n Pirkanmaan edustajan puheenvuoro:

SAAP-edustaja Vellu kertoi, että seuraava SAAP-kokous pidetään kolmen viikon päästä Tikkurilassa, alueen sihteeri lähettää SAAP:ille tiivistelmän Pirkanmaan alueen tapahtumista. Edellisessä SAAP-kokouksessa oli keskusteltu mm. AA:n mahdollisesta radiomainonnasta, mutta asialle ei löytynyt kannatusta.

Rahastonhoitajan tilannekatsaus:

Juha Puisto-ryhmästä esitteli alueen tilitapahtumat aikavälillä 14.09.19 – 24.01.20.  Tilin saldo 25.01.20 on kohtuullinen. Tuloja on saatu ryhmätuista ja puurojuhlan tuotosta. Menoja on ollut puurojuhlista, SAAP-edustajan matkasta, nettisivuston ylläpidosta, puhelimesta, pankkikuluista ja  toimistokuluista.

Auttavan puhelimen tilannekatsaus:

Auttava puhelin on tällä hetkellä Suvanto-ryhmän Arilla. Soittoja ei ole ollut kovin paljon, yleensä puhelut ovat olleet alkoholistien läheisiltä. Alkoholistisoittajiakin on ollut, mutta heitä ei kuitenkaan ole näkynyt ryhmissä. Auttavan puhelimen päivystyksen ajat on päivitetty alueen nettisivuille.

Kokemuksia ryhmien tiedottamisesta:

Kokouksessa jaettiin laitostiedottamiskokemuksia sekä keskusteltiin laajasti tiedottamisen hoitamisen jatkosta alueella.

Sastamalan Marjalinnassa ovat käyneet tiedottamassa kerran viikossa Nokian AA-ryhmän Tero ja Uosson AA-ryhmän Vellu. Joulukuulta lähtien on pidetty taukoa toistaiseksi. Lähiryhmissä ei juurikaan ole näkynyt tiedotustilaisuuksien kuulijoita.

Tampereella Sorin katkolla ovat keskiviikkoisin tiedottaneet Pispalan AA-ryhmä, Puisto-ryhmä, Monttu-ryhmä sekä Amurin AA-ryhmä, joista jälkimmäinen on nyt jäänyt tauolle tiedottajien puutteen vuoksi. Vapaus-ryhmä on ilmoittanut halukkuutensa tulla Amurin AA-ryhmän tilalle tiedottamaan.

Tiedotusta hoitaneet ryhmät ovat keskenään sopineet tiedottamisen vuoroluettelon, joka ryhmien yhteystiedoilla lisättynä julkaistaan alueen nettisivuille. Lisää ryhmiä ja erityisesti vastaraitistuneita toivotaan mukaan tiedottamiseen, ilmoittautumiset Pispalan ryhmän Ilkalle huhtikuuhun mennessä. Puisto-ryhmän Juhan esityksestä päätettiin jakaa Pirkanmaan alueen AA-esitettä katkojen, terveysasemien ym. ilmoitustauluille luvan kera. Kokemukset tiedottamisesta ovat hyvät, tulokkaita on ollut eri ryhmissä.

Tampereen Vipusen katkon tilanteesta keskusteltiin, ja Suvanto-ryhmän Ari lupasi selvittää laitoksen kanssa nykytilanteen tiedottamisen tarpeen ja käytännön osalta, mutta ryhmän uudelleen perustamista harkitaan kokemusten perusteella vasta myöhemmin.

Tampereen Päiväperhossa on käynyt tiedottamassa 21 Corner Café Finypaa Tampere -ryhmä.

Ryhmien kuulumiset:

Ryhmien edustajat kertoivat ryhmiensä toiminnasta ja nykytilasta.

Kokonaisuutena alueella on paljon erilaisia, hyvin toimivia ryhmiä niin avo- kuin suljetuille kokouksille sekä päivä- että ilta-aikaan. Tulokkaita on ollut vaihteleva määrä, yksivuotisia vuoden aikana yhteensä toistakymmentä jäsentä. Finypaa 2020 valtakunnallinen konventti on järjesteillä 27.-29.03. Kangasalan Heinäkalliolle, tiedote on laitettu alueen nettisivuille.

Bussi AA-kevätpäiville Äänekoskelle:

Keskusteltiin Teron esityksestä järjestää alueen ryhmille yhteinen kuljetus AA-kevätpäiville Äänekoskelle lauantaina 18.04.2020. Päätettiin tilata edestakainen bussikuljetus Pirkanmaan Tilausliikenteeltä hintaan 415 €. Lähtö on Tampereelta Vanhan kirkon edestä klo 07.00 ja Lahdesjärven ABC:n pihasta klo 07.15. Paluulähtö Äänekoskelta klo 20.30. Maksu 7. perinteen mukaan käteisellä matkan alkaessa, bussissa on 48 istumapaikkaa ja wc, erillisiä ilmoittautumisia ei tarvita.

Alueen tilin vaihto toiseen pankkiin:

Päätettiin rahastonhoitajan esityksestä siirtää alueen tili Osuuspankilta Säästöpankille, jotta käteisen rahan talletukset olisivat jatkossa joustavammat. Rahastonhoitaja ilmoittaa sihteerille uuden tilinumeron liitettäväksi kokouspöytäkirjaan ja alueen ryhmille tiedotettavaksi. Uusi tilinumero ilmoitetaan ryhmille myöhemmin pöytäkirjan yhteydessä.

Lisätieto 19.02.20: Tilinsiirtoa lykätään toistaiseksi, entinen alueen pankkitilinumero on edelleen käytössä.

Muut asiat:

Pispalan ryhmän esityksestä otetaan seuraavan palaverin esityslistalle toimikunnan perustaminen alueen yhteisen isohkon tiedotustilaisuuden järjestämistä varten tänä vuonna esim. kirjastotalolle. Alueen ryhmiä pyydetään asiapalavereissaan käsittelemään halukkuutta osallistua tiedotustapahtumaan.

Seuraava kokous:

Suvanto-ryhmän Ari selvittää olisiko Sahalahden rantasauna mahdollinen saada lauantaina 16.05.2020 (tai varalla la 23. 05.) klo 12.00 alkaen seuravan kokouksen pitopaikaksi. Aika ja paikka tiedotetaan myöhemmin.

Lisätieto 19.02.20: Sahalahden/Haapasaaren rantasauna on varattu 16.05.20 klo 12.00 alkaen, osoite on Saunatie 59, Kangasala.