Tiedote Pirkanmaan AA-alueen kokouksesta 14.09.2019

Pirkanmaan AA-alueen tämän vuoden viimeinen aluekokous pidettiin lauantaina 14.09.2019 klo 12-14 Rantaperkiön AA-ryhmässä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Tero Nokian AA-ryhmästä ja sihteerinä Jussi Tammerkosken AA-ryhmästä.

Edustettuina oli 12 AA-ryhmää: Ari, Suvanto-ryhmä; Auli, Rantaperkiön AA-ryhmä; Hannu, Puisto-ryhmä; Henri, Monttu-ryhmä; Ilkka, Pispalan AA-ryhmä; Jussi, Tammerkosken AA- ryhmä; Kari, Amurin AA-ryhmä; Maritta, Kokonainen naisten AA-ryhmä; Martti, Vuohenojan AA-ryhmä; Risto, Kyröskosken AA-ryhmä; Tero, Nokian AA-ryhmä, Vellu Uosson AA-ryhmä. Lisäksi mukana kokouksessa olivat: Johanna, Kokonainen naisten AA-ryhmä; Juha, Puistoryhmä (rahastonhoitaja); Meri, Amurin AA-ryhmä; P-o, Rantaperkiön AA-ryhmä; Repa, Pispalan AA-ryhmä, eli paikalla oli yhteensä 17 AA-laista.

Pirkanmaan SAAP-edustajan kuulumiset

Pirkanmaan SAAP-edustaja Vellu Uosson AA-ryhmästä kertoi, että vuoden 2020 kevät- ja vuosikokouspäiviä (yksipäiväisenä) on haettu pidettäväksi Äänekoskella ja kesäpäiviä Kokkolassa. Kirjallisuustoimikunta on käsitellyt jumala-sanan selityksen käännöstä ja artikkelin laittamista aa.fi -sivustolle. Päivä kerrallaan -kirjan kannen värin muutosta siniseksi on myös pohdittu. Toimikunta on miettinyt pitääkö isoa kirjaa modernisoida siten, että alkoholistien kertomukset olisivat osittain nykyajasta. Alueen puheenjohtaja Teron kirje Suomen AA-palvelulle käsiteltiin SAAP-kokouksessa Tikkurilassa.

Uudeksi Pirkanmaan alueen SAAP-varaedustajaksi valittiin P-o Rantaperkiön AA-ryhmästä

Rahastonhoitajan tilannekatsaus

Rahastonhoitajana on toiminut Juha Puisto-ryhmästä. Tilillä on saatujen ryhmätukien ansiosta hyvä kate, kuluja on ollut toimistokuluihin, puhelinmaksuihin, Ratkaisu-lehteen ja palvelumaksuihin.

Auttavan puhelimen tilannekatsaus

Meri Amurin AA-ryhmästä kertoi Auttavasta puhelimesta. Puhelin on ollut 24 h auki. Heinä-elokuun vaihteessa tullut paljon puheluja. Palvelusta on ollut hyötyä. Tärkeää, että palvelijalla on tietoa perinteistä ja kokemusta AA:sta. Meri on käynyt useissa eri ryhmissä, joten hänellä on tuntuma siitä, että mihin ryhmään olisi hyvä ohjata soittaja. Meri jatkaa auttavan puhelimen palvelua.

Kokemuksia ryhmien tiedottamisesta

Ari Suvantoryhmästä menee tiedottamaan. 29.9.2019 sairaanhoito-oppilaitokseen. Tero Nokian AA-ryhmästä  ja Vellu Uosson AA-ryhmästä ovat käyneet Sastamalan Marjalinnassa joka torstai tiedottamassa, ja ovat pitäneet siellä AA ryhmän. Tero ja Vellu ehdottivat, että kolmaskin mies olisi hyvä saada mukaan. Amurin AA-ryhmä olisi kiinnostunut käymään Sorin katkolla. Pispalan AA-ryhmä on käynyt 10 vuotta ensin Hatanpäällä ja nyt Sorilla. Ilkka Pispalan AA-ryhmästä hoitaa tiedottamislukujärjestyksen. Toivotaan muitakin ryhmiä käymään Sorilla. Pispalan AA-ryhmällä on ilmoitus Tamperelaisessa. Vellu toi esille, että tiedottamassa käyvät aina samat henkilöt. Puisto-ryhmä ryhtyy osaltaan käymään Sorin katkolla tiedottamassa. Puisto-ryhmä aloittaa avopalaverin kk:n 1. torstai. Tero ja Vellu käyvät entisessä Nokian työkkärissä pitämässä tiedotustilaisuuksia vain alkoholismista. Martti Vuohenojan ryhmästä toi esille, että vain tiedotus A-klinikka säätiölle, koska siellä ei enää edellytetä päihteettömyyttä, joten varsinaisen ryhmän pito ei onnistu.

Ryhmien kuulumiset

Paikalla olevien AA-ryhmien edustajat kertoivat ryhmiensä toiminnasta ja tilanteesta.

Auli Rantaperkiö: 3 kertaa viikossa. Asiapalaverit toimivat. Ryhmä toimiin hyvin. Vellu Uosson ryhmä: 3 askelta ja perinne. Suurin osa ihmisistä tulee muualta. Vuoden aikana noin 15 tulokasta mutta kukaan ei ole jäänyt. Vellulla on puhelin mutta siihen tulee vähän soittoja. Henri Monttu ryhmä: 5-10 askelta + perinne. Keväällä useita tulokkaita, mutta kesä vei mennessään. Martti Vuohenoja: vastuunkantajia ei oikein löydy. Askel ja perinne. Kokeiltu Kolumbuksen AA yksikössä -kirjassa.  3-10 henkilöä käynyt. Vipusen ryhmä loppui ja se näkyi Vuohenojalla. Risto Kyröskoski: joka 3 kerta perinne. Tulokkaita harvakseltaan. Ilkka Pispala: askel ja perinne säännöllisesti. Käytössä kirja vuodelta 1964. Kolmet yksivuotispäivät, kahdet kaksivuotispäivät. Toiminut hyvin jo vuodesta 57. Maritta Kokonainen ryhmä: tulokkaita käynyt. Entisiä naistenryhmäläisiä käynyt myös. 3 askelta ja perinne.  3-6 ihmistä käynyt. Naisten ryhmä on ollut tarpeellinen.

Kari Amurin ryhmä: 3 krt viikossa päiväryhmä, joka kestää 2 tuntia. Väkeä parhaimmillaan päiväryhmässä jopa 30 henkilöä. NA:n puolelta tulee myös nuoria. Juha Puisto-ryhmä: kokoontuu 5 kertaa viikossa, askel ja perinne, asiapalaveri noin 2-3 kuukauden välein. Tulokkaita tulee mutta yksivuotispäivä harvakseltaan. Myös NA :n puolelta käy väkeä. Avopalaverit alkavat. Väkeä käy 10-30 henkilöä. Ari Suvanto-ryhmä: 3 krt vko, tervetuloa, jos haluaa raittiuden. Tero Nokia: 5 krt vko, 3 askelta + perinne. Tulokkaita harvakseltaan, vakioporukka noin 10 ihmistä ja asiapalaveri tarvittaessa.

Alueen puurojuhla joulukuussa

Pirkanmaan alueen yhteinen puurojuhla päätettiin järjestää 8.12. klo 18.00 klo 18.00, paikka vielä avoin.  Tulossa on musiikki ja Stand Up- tai muuta huumoriohjelmaa sekä arpajaiset (euron arpa). Tiedustellaan ilmaista tai edullista tilaa ja tehdään puuro itse.

Alueen lipastuotto ja sen käsittely

Päätettiin, että jokaisen kokouksen alussa puheenjohtaja ilmoittaa, että lippaan tuotto jää ryhmään.

Muita asioita

Kari Amurin AA-ryhmä: eri ryhmät ottaisivat vastuun entisestä Vipusen AA-ryhmästä. Ilkka Pispalan ryhmästä ehdotti, että vain tiedotustilaisuus Vipuseen. Meri: Vipusen ryhmä loppui, koska entisen ryhmän jäsenet uupuivat siihen, että siellä varsinaisen ryhmänpito oli mahdotonta, osa ihmisistä oli korvaushoidossa tai päihteiden vaikutuksen alaisena. Vipunen on nykyään pääosin huumekatko. Vipusella on enimmäkseen NA-ihmisiä. Merin mielestä Ilkan ehdotus tiedottamisesta hyvä, mutta ei ole hyvä idea pitää AA ryhmää Vipusella. Kokemus on ollut, että Vipusen AA ryhmän veto oli pakkopullaa. Juha Puisto-ryhmä: tiedotus Vipuselle samaan tyyliin kuin Sorin katkolla. Puisto-ryhmä on halukas ottamaan vastuuta. Juha ehdotti, että laitetaan ryhmiin kysely. Ensi kokouksen esityslistaan ja pöytäkirjaan keskustelua Vipusen ryhmän tiedottamisesta. Ari: katkaisupaikassa ryhmän vetäminen on raskasta, koska kyseessä on aina ensimmäinen askel. Aluksi lähdetään tiedottamislinjalle.

Seuraava kokous

Seuraava kokous päätettiin pitää lauantaina 25.01.2020 klo 12.00 Pispalan AA-ryhmän tiloissa, Pispalan valtatie 54, Tampere.